maanantai 2. maaliskuuta 2015

Uutisia

Heips.

Nyt mulla on kerrottavana kahdenlaisia uutisia.

Aloitetaan paremmasta. Omistan nykyään marsujen lisäksi kolme gerbiiliä. :3 Taco, Nuku ja Rico on kaikki tottuneet jo ihan hyvin täällä asustelemaan.
Gerbiilit ovat siis kaikki tyttöjä, kuusiviikkoisia tällä hetkellä. Teen myöhemmin pienen esittelysivun gerbiileille, jossa voi lukean niistä lisää.
Laitan tähän vielä muutaman kuvan gerbulapsista. Laatu nyt on mitä on, ujoista ja nopeista gerbiileistä huonossa valaistuksessa lasin läpi ei välttämättä saa aina kovin hyviä kuvia, kun en muokatakaan jaksanut yhtään.
Musta gerbiili on ehdottomasti aroin kaikista, joten siitä minulla on kaikista vähiten kuvia. Muut ovat jo melko rohkeita.
Sitten toiseen asiaan. Vilholta on katkennut molemmat etuhampaat ihan tyvestä asti. Olin aivan kauhuissani, vaikka tiesin kyllä ettei tämä nyt maailmanloppu välttämättä ole. Soitettiin eläinlääkärille varmuudeksi, sieltä tuli ohjeeksi vain odotella hampaiden kasvua ja tarkkailla marsun syömistä, sekä raastaa marsun tuoreruuat.
Onneksi Vilho on syönyt ihan hyvin. Heinää ja pellettejä poika vetelee ihan entiseen malliin, myös tuoreruokaa raastettuna.
Epäilen hyvin vahvasti, että hampaiden lähdön syynä on kaltereiden pureskelu. Tätähän Vilho nimittäin harrastaa melko ahkerasti, tosin vain sitä aitaussivua, jonka toisella puolella on Nipsu.
Olen yrittänyt miettiä, miten saisin herran lopettamaan sen aidan jyrsimisen, mutta se on vielä mietintävaiheessa.

Viikonloppuna marsuilla oli siivouspäivä. Siivouksen ajan marsut olivat tällisissä viritelmissä. Nipsu siis vapaana, loput vanhassa tehdashäkin alaosassa. Tämmöinen järjestely, koska Nipsu ei karkaile, kun se on vapaana, joten sitä voi hyvin mielin pitää vapaana silmälläpitäen, kun siivoilee.

Eivät oikeen tykänneet olla pienessä tehdashäkissä.

2 kommenttia: