lauantai 7. maaliskuuta 2015

Häkkihistoriaa!

Tämän postauksen tekemisessä kesti todella kaunan! :D Kuvat oli toodella vaikea löytää.

Tällä kertaa vähän erilaista postausta, aion nimittäin kertoa marsujeni häkkihistorian :)

Meillä oli reilu 3 vuotta käytössä vanhoilta omistajilta saatu n. 100 x 50cm tehdashäkki. Tiedän, että se oli pieni kahdelle marsulle, mutta olin silloin itsekin melko pieni, enkä osannut kyseenalaistaa vanhojen omistajien antaman häkin kokoa. 


Vanhoilta omistajilta saatu häkki. Joku 2010 kuva :D

Myöhemmin ostin Zooplussalta kaksikerroksisen 100 x 50 häkin ihan innoissani. Silti, marsut eivät koskaan oppineet kiipeämään ramppia pitkin yläkertaan, joten marsuilla oli periaatteessa yhtä pieni häkki.


En oikeasti löytänyt yhtäkään järkevää kuvaa tästä häkistä, joten tässä kuva zooplussan sivuilta.


Myöhemmin rupesin pitämään kerroksia vierekkäin, joka oli hyvä idea, sillä Nipsu ja Hemuli saivat periaatteessa 100 x 100 häkin. Näin pidin häkkejä vaihtelevasti n. vuoden.


Pidin näitä häkkipohjia välillä pitkittäin ja välillä poikittain.SiirymissiltaHalusin jo pitkän tovin muutosta häkkeihin, toivoin nimittäin kompostikehikkoaitausta pressupohjalla. Lopulta isäni antoi minulle pressun, mutta kompostikehikot jäi saamatta. :D Tämä systeemi tuli käyttöön 2014 loppukesällä. Pidin tälläistä aitaushäkkiä noin marraskuuhun asti. Oli melko epäkäytönnöllinen, kun kuivikkeet valui lattialle. :D
N. marraskuussa Nipsu siirtyi asumaan loppuvuodeksi takaisin ensimmäiseen, vanhoilta omistajilta saatuun tehdashäkkiin. Onneksi Nipsu asui siinä vain kuukauden.

Siitä lähtien meillä on ollut aitaushäkit.


Lisäksi kesäisin ulkoilutan marsuja aina, kun säät sallii. Ennen käytin ulkohäkkinä tehdashäkin kalteriosaa. Marsuja ei tietenkään voinut sinne jättää ilman valvontaa. 
Nipsun ja Hemulin "5 vuotis lahjaksi" rakensimme astetta turvallisemman ulkohäkin, jota ei tarvinnut kokoaikaa vahtia. Näin marsut saivat olla pitempään ulkona.


Turvallisempi häkki. Pehmuste on häkin päällä varjostamassa. :D

Meillä marsut saavat välillä laiduntaa täysin vapaana, tietysti valvonnan alaisina.

Joskus kesällä 2012(?)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti