tiistai 10. maaliskuuta 2015

Eläinkaupasta?

Nyt ajattelin kirjoittaa lyhyen mielipidepostauksen ilman suurempaa kuvitusta. Aiheena eläimen ostaminen eläinkaupasta.

Ihan ensiksi sanon, että minun gerbiilini sekä kaksi marsuistani on hankittu eläinkaupasta. En kadu mitään.
Usein ajatellaan, että eläinkaupoissa eläimet tulevat joistakin tukuista tms, eläimet elävät pienissä ja melko huonoissa oloissa ihmispaljouden pällisteltävinä ja että siellä ajatellaan rahaa enemmän kuin eläintä.

Ensinnäkin, puhun nyt omista kokemuksistani. Hyvin moni asia on niin kauppakohtaista.
En kiellä, etteikö joihinkin eläinkauppoihin tule eläimiä epämääräisistä paikoista, mutta esimerkiksi Tilli ja Vilho, jotka ostin eläinkaupasta, ovat viralliselta kasvattajalta tullut eläinkauppaan. Gerbiiilini taas ovat eläinkaupan omia kasvatteja, kaikilla myös sukutaulut.
Eläimien tilat. Mitä itse olen eläinkaupoissa käynyt, on muilla eläimillä, paitsi ehkä kaneilla ollut ihan kohtuulliset. Koskaanhan ei voi olla liian isot tilat, mutta silti.
Omat gerbiilini ostin takahuoneesta luovutusikäisinä, eivät siis olleet olleet "näyteikkunassa" missään vaiheessa.
Ajatellaanko eläinkaupoissa enemmän rahaa kuin eläimiä? Siihen en osaa vastata. Mitä itse olen eläinkaupassa asioinut koskien eläimen ostoa, on minulta kysytty esim. terraarion kokoa, onko minulla riittävästi virikkeitä ja tiedänkö kys, lajista riittävästi. Kun ostin gerbiilini, myyjä kertoi gerbiileistä erilaisia asoita monipuolisesti, eikä edes puhunut mitään tuulesta temmattua.

Mitä tästä voi päätellä? Sen, että aina ei kannata ajatella, että jokainen eläinkauppa on hirveän huono valinta. Itsekin kannatan enemmän kasvattajalta ostoa, mutta silti.
Tämä asia on hyvin kauppakohtaista, jonka takia en halua yleistää.
 Itsekään en välttämättä ostaisi eläintä kuin eräästä tietystä eläinkaupasta, johtuen varmaankin hyvistä kokemuksistani kys. eläinkauppaa kohtaan. Olen saanut kaupassa asioidessani sellaisen kuvan, että ihan asiantuntevaa porukkaa on ja eläimet ovat ihan hyvissä oloissa siellä, asiallisita oloista myös kauppaan tulleet.


Pakko vielä tähän loppuun sanoa, että en siis todellakaan suosittele ostamaan eläintä, jonka alkuperästä et tiedä. Esimerkiksi Hemuli lopetettiin .perinnöllisen. nivelheikkouden vuoksi. Jos Hemuli olisi kasvattajalta tms. vastaavalta vastuulliselta henkilöltä, en usko, että oltaisiin astutettu tuollaisella perinnöllä.
Hemulistahan en muuta tiedä, kun että vanha omistaja osti kai eläinkaupasta.

Mitä mieltä te olette eläimen ostamisesta eläinkaupasta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti