tiistai 14. heinäkuuta 2015

Eläinkuumetta

Heipähei

Mulla on ollut kanikuume ihan mielettömän pitkän aikaa! Monta vuotta olen vain työntänyt ajatuksen pois, niin vaikeaa kuin se onkin, syystä pasteurella.
Olen lukenut siitä netissä paljon ja kokemuksia löytyy suuntaan jos toiseenkin, tiedän monta taloutta, jossa on kaneja ja marsuja ihan toimivasti.
Jos pitäisi eri huoneissa ja desinfioisi aina kädet. Silti jää pieni stressi siitä, jos se nyt kuitenkin leviää. En tiedä, olenko nyt vähän turhan hysteerinen :D
Kun tosiaan tiedän tapauksia, missä kania ja marsua on päästetty ihan kosketuksiinkin ja ei ole mitään pasteurellaa tullut. Silti olen myös lukenut, että on tarttunut, vaikka asuivat eri huoneissa.
Ääh en tiedä, kun jos kävisi niin, että hankin kanin tietoisena pasteurellavaarasta, ja marsu siihen menehtyisi, en varmaan koskaan voisi elää itseni kanssa.

Oikeasti arvostaisin tosi paljon, jos joku, jolla on kani ja marsu samassa taloudessa, voisi jakaa kokemuksiaan ja mielipiteitään!! (Miten te koette pasteurellan ongelmana ja miten kartatte sitä)

Lisäksi mulla on myös kissakuume.. kamalaaaa! Haluan kissan ja kanin hetinyt. Ongelma on vain se, että en tiedä, riittäisikö minulla motivaatio hoitaa niin montaa eläintä, kun tunnen kyllä, kun se raja tulee vastaan, eikä jaksaisi hoitaa. Ei se nyt vielä, mutta jos kanin näitten päälle ottaisi, niin saattaisi olla, ettei olisi riittävästi aikaa ja innostusta kaniin, joka tarvitsee paljon huomiota.
Ehkä vaan pakko työntää kanihaaveeni pois vielä muutamaksi vuodeksi!

Tälläistä pientä lörpöttelyä, lähinnä haluan kuulla kanimarsukokemuksia!
Olen varmaan 100 kertaa sanonut, mutta sanonpa vielä, blogi jää taas hiljaiseksi, kun lähden pois.

Ennen Japaniin lähtöä julkaisen erikoispostauksen leiristäni.


9 kommenttia:

 1. Mie kynsienleikkuupäivänä teen niin, että ensin leikkaan marsujen kynnet ja sitten mahdollisen vaatteiden vaihdon jälkeen vasta kanin kynnet. Jos olen käsitellyt kania niin vaihdan vaatteet aina ennen marsujen käsittelyä. Samasta heinäpussistakaan en taida niille heinää täytellä ja käsiä pesen usein. :) Viikkosiivouksessa siivoan ensin marsut ja sitten kanin aitauksen, jonka jälkeen suuntaankin suihkuun ja siivousvaatteet pyykkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Kiva kuulla että teillä toimii noin.

   Poista
 2. En tiennytkään että onkin niin vaikea pitää marsua ja kania samassa talossa:D Mulla on tällä hetkellä todella paha ponikuume:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha no ponikuume on aina :D Meidän taloudessa oma hevonen ikävä kyllä on vain haave joten pakko vaan unohtaa ajatukset omasta. :D

   Poista
 3. Mullakin lähes koko ajan jos mitä kuumetta hankkia kaikennäköisiä eläimiä, tällä hetkellä kanit ja chinchillat, sekä muutama terraarioelukka! :D Voin siis samaistua tunteisiin!
  Mä en valitettavasti tohon pasteurella-asiaan osaa sanoa mitään, sillä rehellisesti en oo ennen kuullutkaan koko jutusta :o Mielenkiinnosta kyllä googlaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha tuttu juttu kyllä nuo kuumeilut.. chinchillatkin niin kiehtovia.

   Poista
 4. En ole vielä blogin puolella tästä puhunutkaan, mutta meille on tulossa kani laumanjatkeeksi. Ja kyllä, ihan samaan huoneeseen marsujen kanssa, joskaan eivät tule asumaan vierekkäisissä häkeissä eivätkä koskaan tule jaloittelemaan yhdessä tai olemaan tekemisissä keskenään ihan jo suuren kokoeron vuoksi (kani kokoa ranskanluppa).

  Minusta (ja tämä on oma mielipiteeni johon voi väittää vastaan jos on toisenlaista tietoa :)) pasteurella-kriiseily on liioiteltua. Riski on olemassa, totta kai. Mutta mielestäni marsujen hoidossa on olemassa niin paljon suurempia ja realistisempia riskejä kuin kanin tartuttama pasteurella (esimerkiksi yhdessä marsujen kanssa jaloittelemaan päästetty kani joka runnoo pienemmät voimakkailla takajaloillaan). Olen myös kuullut, että marsu voi kantaa pasteurellaa oireettomana yhtä lailla - tai mikä tahansa muu kotieläin. Joidenkin lähteiden mukaan se kuuluu monien lajien tavalliseen bakteeriflooraan. Toinen juttu on, puhkeaako oireita. Yleisintä se lienee kaneilla (ja chinchilloilla?).

  Mulla ei ole mitään tarvetta alkaa marsuja ja kania tutustuttamaan millään muotoa enkä aio ottaa typeriä riskejä, mutta samassa kerrostalokaksiossa tulevat asumaan joten eivät ne nyt erilläänkään elä, saattavat jopa nuuskaista aidan läpi. Herkimpiä sairastumaan ovat heikot ja huonosti hoidetut yksilöt, usein jo muutoin sairaat tai vanhuuden heikentämät. Eli pitäisin nyt ennemmin huolta siitä, että koko jengi voi hyvin, syö ja elää lajilleen tyypillisesti sekä ovat perusterveitä, enkä liikaa stressailisi pasteurellasta. :) Sairastuminen tapahtuu kaneilla, marsuilla ja muilla kotieläimillä nimenomaan silloin kun vastustuskyky jostain muusta syystä ensin heikkenee.

  Aihe kyllä kiinnostaa sen verran, että pitääpä kysyä meidän eksoottisiin eläimiin erikoistuneelta vakkarilääkäriltä vielä asiaa, kun seuraavan kerran tulee lekuriin asiaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos että jaoit mielipiteesi! :) En oikein osaa vastata näihin väitteisiin kun en omista selkeää mielipidettä asiasta. En epäile silti ettetkö olisi oikeassa, kiva kun sai näin paketissa tältä kannalta esitetyn mielipiteen!

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista