torstai 6. elokuuta 2015

Japani!

Terv, nyt olisi luvassaa vihdoin vähän postausta Japanista. Mulla ei sen ihmeellisempää asiaa ole, joten mennään nyt mutkittelematta asiaan.

Saavuttiin siis reilu 9h kestävällä yölennolla Japaniin. Se oli ensimmäinen pitkä lentoni, ja olin varautunut paljon tuskaisempaan. En oikeastaan koko lennon aikana tehnyt muuta, kuin luurit korvissa mietin kaikkea kivaa.

Viimein, kun laskeuduimme Naritaan, heti ensimmäisenä koneesta pois tultaessa kiinnittyi huomio todella kuumaan ja paksuun ilmaan, aluksi tuntui, että oli vaikea hengittää. 
Lentokentältä päästyämme menimme bussiin, joka vei meidät Tokioon. Ilmastoitu bussi, kuulokkeet, ikkunapaikka, Japani.. Ei valittamista!
Tokiossa päädyttiin todella isolle juna/metroasemalle, jossa aikamme sählättyämme pääsimme viimein junaan, jolla kesti määränpäähämme reilu 3h. Oli kyllä ihan mukava junamatka. Bambumetsiä, japanilaisia kyliä, taas ikkunapaikka..
No, päästyämme Shimodaan, odotti siellä bussi, jolla pääsimme vihdoin hotelliimme.

Pikku info, eli Shimoda on japanilainen kaupunki. Joku isäni työkaveri oli suositellut tätä mestaa, joten tänne sitten suuntasimme, kun ei se hassummalta idealta vaikuttanut.
Shimoda on siis japanilaisten keskuudessa suosittu lomanviettopaikka hienojen rantojen ja kuumien lähteiden takia, ja se näkyi kyllä, tasan yhden länsimaalaisperheen näin. 
Olin tosi tyhmä, sillä en kuvannut ainuttakaan kuvaa Shimodan hotellistamme. Oli oikein mukava hotelli, hyvää ruokaa ja kohteliaat ihmiset. Hotelli oli jonkinlaisen vuoren tai vastaavan päällä, joten rantaan oli hieman kapuamista.
Hehee, tajusin juuri, että olin reissulla kuvannut jonkin verran myös kännykälläni. Mietin pitkään, että jaksanko niitäkin nyt laittaa tänne, mutta onhan ainakin omasta mielestäni kivempi lukea postausta, jos on kuvia vähän hahmottelemassa.

Parvekkeen näkymät. Tuli tosi eksoottinen olo, kun aamupalalla pystyi bongailemaan kolibreja ikkunasta.


Hotellin oma ranta, ei tosin siellä käyty kuin kerran, silloin ekana iltana kun saavuttiin.Lauantai

Oli siis ensimmäinen kokonainen päivämme Shimodassa, ja lähdimme lähellä olevaan delfinaarioon, kun päiväkin siihen sopi sään puolesta.
Käveleminen sinne kesti ehkä 30min, koko matka sujui talsien tietynlaista 'rantatietä'.En tainnutkaan vielä mainita, mutta Shimodassa oli todella paljon rapuja!


Kun paikalle päästiin, näky oli suurinpiirtein sellainen, kun ylläolevassa kuvassa. Delfiineille oli siis 'aidattu' noilla laitureilla ja akvaariotalolla oma poukama. Kuvasta rajautuu ehkä 10-20m allasta.
Olin ihan suht tyytyväinen delfiinien tiloihin, asuivat luonnollisessa ja suhteellisen isolla alueella. Luonnollisella meinaan, että eiköhän noita elukoita hypi muutenkin tämänkaltaisissa poukamissa täälläpäin.
Ja pistin merkille, että delfiinien aitauksessa oli iso läpikulkuaukko vedellä.

Meillä sattui hyvä tuuri, sillä juuri, kun tultiin, niin oli alkamassa delfiinishow.


Showta olisi voinut katsella myös tuollaisita polkuveneistä, mikäli olisi halunnut.


Olen kerran elämässäni aikaisemmin ollut delfiiniesityksessä, ja täytyy sanoa, että siellä delfiinit olivat paljon paremmin koulutettuja ja taidokkaampia, show oli siellä hienompi, oli kaikenmaailman valoja yms, mitä nyt yleensäkin voisi odottaa.
Silti tämä esitys oli parempi. Showssa oli kuusi delfiiniä, kaikki osasivat tehdä käskystä hypyn ilmaan, kaksi osasi koskettaa kuonollaan palloa, ja yksi osasi kuljettaa ihmistä vedessä.
Eli, delfiinit eivät olleet niin koulutettuja, mutta ei se minua haitannut yhtään, eivätpä ole joutuneet tekemään niin paljon töitä. Meininki oli jotenkin rentoa ja työntekijät ainakin vaikuttivat iloisilta.

Tein ehkä elämäni isoimman virheen. En uinut delfiinin kanssa, vaikka olisi ollut tuolla mahdollisuus! Siellä olisi saanut myös ruokkia niitä, enkä tehnyt sitäkään.. Kun facepalm ei riitä. Eihän sitä nyt kovin usein tarjota mahdollisuutta uida delfiininkanssa eihän?

Olin jo paikan nimestä olettanut, ettei siellä muita elukoita ole, kun nuo delfiinit, mutta sieltähän löytyi vaikka mitä.
Se, mistä olin yllättynyt, oli se, että eläimet eivät olleet kaltereiden ja lasiseinän ja betonimuurin takana, vaan ihan todella lähellä, vaikka mihin eläimiin olisi voinut koskea ja haialtaaseen työntää vaikka käden!

Sain elinikäiset traumat näiltä pikku nilkeiltä. Voitteko uskoa, joku noista paholaisista nokkasi mun objektiivin linssiä? Siis. Mun objektiivin. Linssiä. Pingviini. Jätkät hei 

Tässä kuvassa en ole siis käyttänyt zoomausta, ihan noin lähellä oikeastikin olivat!

Osa pingviineistä oli hetkenaikaa pienellä puulavalla, niin vierailijat saivat kuvia niiden kanssa.
Siellä oli myös merileijonashow. Olen jotenkin aina elänyt luulossa, että merileijonat ovat vähän arvaamattomia ja paljon isompia, mutta tämä yksilö oli oikasti ihan kuin koira.


Sieltä se vaan tuli :D Joku pikkupoika työnsi sille kädenkin, en ehtinyt saada kameraan.

Meileijona vaikutti symppikseltä. Kun show oli ohi ja sen oli aika palata omaan rauhaansa, se vinkui aitauksensa ovella, näyttäen ihan siltä, että "ei lopeteta vielä pliis"
Sieltä löytyi myös paljon erilaisia meduusoja.


Sunnuntai

Sunnuntaina lähdettin heti aamusta kaupunkiin. Vuokrattiin pyörät ja ajeltiin ympäriinsä, syötiin ihan superhyviä ruokia, pyöräiltiin rannalle. Rannoilla muuten lähes kaikilla oli teltat.
Ikävä kyllä en ottanut kameraa mukaan sille reissulle, joten kuvia ei kylältä ole lähes yhtään.
Iltapäivästä vielä olimme hotellin omalla altaalla ja illalla menimme syömään korealaista. Korealaista syödessä on siis aika usein kuvassa takana oleva grilli, johon laitetaan ruokia sitä mukaan, kun syödään. Söisitkö nuo tuossa lautasella olevat? :D

Maanantai ja tiistai

Maanantaina olimme kokopäivän Tatadohama -nimisellä rannalla. Suoraan sanottuna kivoin ranta, missä olen ikinä ollut.
Siellä oli siis mahdollisuus surffaamiseen, ja ranta olikin jaettu kahteen eri osaan, surffareille ja uimareille. Tai aalloilla leikkijöille, ei siellä nimittäin voinut lillitellä ja uida, sen verran isot aallot olivat.
En taaskaan ottanut kameraa rannalle, ihan syystä, että hiekkaa oli siellä jokapaikassa, enkä halunnut riskeerata. Kännykällä onneksi jotain tuli räpsittyä, niin saatte vähän kuvaa havainnollistamaan.
Tiistaina ihan sama juttu, totesimme, että ranta oli oikeasti niin mahtava, että menemme samalle uudelleen.

Ei ole tämän parempaa kuvaa rannasta.. 

Harmi, ettei ole kuvia isoista aalloista! Tämän kuvan aalto siis on sellainen, mitä tuli muutaman sekunnin välein. Isompia aaltoja tuli aina välillä, tosin ne eivät murru näin rannassa, tässä kuvassa olen melkein rannalla jo.

Keskiviikkona syötiin vielä hotellilla aamupala, niinkuin joka aamu, sitten lähdimme Shimodan juna-asemalle, kohti Tokiota!
Junamatka meni taas todella joutuisasti, olisin voinut olla paljon pidempäänkin junassa.
Kun saavuimme Tokioon, oli pientä sähläystä päästä hotelliimme. Lopulta asemalla päädyimme toiseen junaan, joka vei meidät eri asemalle. Sieltä mentiin muistaakseni vain ilmametrolla hotellille. Nimesin siis ilmametroksi vekottimen, joka näytti metrolta ja kulki rakennusten yläpuolella automaatilla.
Keskiviikkona ei enää muuta jaksetukaan tehdä, eli nukkumaan vaan.
Ikävä kyllä Juuri tuona yönä tuli kotoa soitto Nipsun voinnista, joka tietysti lannisti vähän lomafiiliksiä loppuloman ajaksi.

Kuvaa hotellista. Oli siis ihan hieno mesta!

Torstai

Torstaiaamuna söimme pikaisesti aamupalan jossain kahvilassa, sitten suunta jatkui kohti Shin Okuboa, itse kun sinne menoa vaadin.
Ensin ilmametrolla, sitten sitten tavallisella metrolla ja sitten kävelyä vähän, ja tadaa oltiinkin kauan odotetussa Shin Okubossa, jossa tuli vietettyä koko päivä.
Mitä siellä sitten oli niin ihmeellistä, no Koreatown tietysti. Mukaan tarttuikin vaikka mitä. (julisteita, tarroja, penaali, pinssejä, kaikkea pikkuhärpäkettä)
Monta tuntia shoppailtuamme mentiin taas korealaiseen, ja minullehan se sopi.

Perjantai

Perjantai olikin viimeinen kokonainen päivä Tokiossa. Aamulla menimme hotellin lähellä olevaan suureen kauppakeskukseen, jostai tarttuikin mukaan kaikenlaista, mm. kengät, reppu, ja koiralle panta.
En enää edes muista sen eläinkaupan nimeä, mutta siellä ostoskeskuksessa oli kokonainen seinä täynnä n. 50x50 lasikuutioita, joissa jokaisessa oli yksi tai kaksi koiranpentua. Olihan ne perjaatteessa ihan suloisia, mutta sääliksi kävi. Näyttivät sairailta, jotkut olivatkin, ihan ulkoisestikin näkyi. Niillä oli sentään siinä pienessä lasikopissaan joku pallo ja peti, mutta illemmalla Roppongissa oli ihan kokonainen kauppa omistettu vain koiranpennuille niin siellä ei kaikilla koirilla ollut mitään virikettä. Siis ei mitään, harmi ettei niitä saanut kuvata.
Eli siis lähdettiin vielä Roppongiin vähän kiertelemään ja syömään. Ja päädyimme minnekkäs muuallekkaan kuin korealaiseen ravintolaan :D
Oltiin myös monta tuntia Ginzassa shoppailemassa, mukaan lähti kaikenlaista taas, takki ja vaatteita lähinnä.Launataina lähtikin hotellilta bussi kohti Naritan lentokenttää. Tulin siis äitini kanssa tuolloin takaisin suomeen, kun isäni jäi Japaniin vielä toiseksi viikoksi, työjuttuja.

Ja voi taivas oli täydellinen loma, rakastuin Japaniin ihan täysin ja olisin ihan valmis sinne vaikka muuttamaan :D
Jos en muuta saa niin joskus parin vuoden päästä voisi vakavasti harkita vaihtoon lähtöä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti